North Perth School of Early Learning

Client

Early Learning Centres

Location

North Perth

Value

$7.2 million

Type

Construct only

This transformation of the former North Perth Police Station, a rundown 1907 heritage-listed building, created a contemporary, three-storey, state-of-the-art children’s early learning centre.


The integration of the new with the old required extensive structural engineering and addition of skylights to the previously dim building. The high-spec centre features:

  • A range of different play, quiet and nursing rooms

  • Commercial kitchen, offices and vehicle lift to the basement

  • car park

  • Elevated outdoor play area incorporating fruit trees, 8m-high tree trunks, sand pits, water play areas, grass and suspended skywalk over the two-level void


Raw materials included insitu concrete finished surfaces, recycled jarrah decking, galvanized steel, and glass.


The project was completed on time and to budget.



‘EMCO performed with impressive attention and commitment.

The building ... has garnered media attention and positive

feedback from the community. The complexity of this project ... required flexibility and an adaptive attitude from the project team.’

Project architect